Hvordan sættes selvklæbende folie op?

Hvordan sættes selvklæbende folie op?

Guide til selvklæbende folie

Selvklæbende folie kan bruges til et hav af projekter. En særlig nem måde at friske diverse materialer op på, er via selvklæbende folie. I dette blogindlæg kan lære om hvordan du får det bedste resultat, når du bruger selvklæbende folie.

Folie kan bruges på f.eks køkkenlåger, skabe, kasser, borde, vinduer, ja det er kun fantasien der sætter grænsen. Men hvordan gør du så når du vil kaste dig ud i at anvende selvklæbende folie? Udover den folien skal du bruge det rette værktøj. Alt afhængig af hvilket projekt du har gang så anbefaler vi hos tapetogkunst.dk følgende værktøj til dit arbejde : Folieskraber (med eller uden filt), Frisk hobbykniv eller foliekniv, Saks, Lineal, Evt. lille nål til lufthuller samt evt vandforstøver vandforstøver.

Med disse værktøjer kan du komme godt fra land. Husk at rengøre den overflade hvorpå du har tænkt dig at påføre den selvklæbende folie. Er det f.eks på køkkenlåger rengører du først køkkenlågen med vand og sæbe og bagefter tager du en smule husholdningsprit, for at affedte overfladen. Det er ligeledes vigtigt at dit hobbykniv er med friske knivblade! Et uundværligt værktøj er ligeledes folieskraberen. Køber du en folieskraber med filt, så undgår du evt. ridser i din folie når du skal glatte ud.

Vælg det rette værktøj

Når værktøjet er i orden er du ellers klar til at komme i gang.

  • Folieskraber (med eller uden filt)
  • hobbykniv eller foliekniv
  • Saks
  • Linial
  • Evt. lille nål til lufthuller
  • Vandforstøver

Vælg din selvklæbende folie

Så er det ellers bare at gå i gang når du har valgt den selvklæbende folie du gerne vil bruge. Hos tapetogkunst.dk finder du et kæmpe udvalg i selvklæbende folier til dine projekter. Nogle af de mest populære folier er design i råt look, marmor eller ensfarvet folie. Der findes også selvklæbende folie med skønne mønstre der kan være rigtig søde at sætte på f.eks skokasser. Når du vælger din selvklæbende folie skal du være opmærksom på hvilken størrelse folien har. Hos tapetogkunst.dk har vi selvklæbende folie i forskellige størrelser. Vælg den størrelse du mener passer bedst til dit projekt. Enkelte folier fås og i meter mål, men her de mest udbredte størrelser i bredde x højde.

  • 45 x 200 cm
  • 67,5 x 200 cm
  • 90 x 200 cm

Stort set alle vores folier er lagervarer hos tapetogkunst.dk og vi kan derfor tilbyde dig hurtig levering. Køber du selvklæbende folie og bestiller inden kl. 16.00, får du som regel leveret dagen efter, jo mindre varen ikke er på lager eller i restordre.

Hvordan gør jeg så?

Fremgangsmåden kan variere meget alt afhængig af hvilket projekt du har gang. Vi har fundet en stribe instruktions videoer på youtube der viser hvor nemt og enkelt det er at arbejde med selvklæbende folie. Det er selvfølgelig nemt nok at påstå, men det er ikke så svært som det ser ud. Når du har set en af disser videoer er vi overbevist om at du kan komme i gang med folie.

Der findes ligeledes mange bloggere derude der er rigtig dygtige til at være kreative med folie. F.eks kan du her se et blogindlæg om hvor du gør dine skotøjsæsker rigtig flotte med marmor folie. Her kan du også læse fifs til hvordan du beskærer hjørner. Et rigtig fint blogindlæg, som vi varmt kan anbefale at læse. Så det er bare med at komme i krig med at få frisket hjemmet og diverse materialer op med selvklæbende folie.

Så se med i videoerne herunder og noter dig hvilke redskaber der benyttes og fremgangsmåde. Der er også gode fifs til hvordan du kommer rundt om kanterne. Du kan også se en video der giver god inspiration til hvad du kan bruge selvklæbende folie til. Generelt kan du finde massevis af gode “how to” videoer på youtube, der kan være med til at gøre det nemmere at arbejde med folien.

Vi håber håber denne guide til brug af selvklæbende folie har været nyttig og du har fået mod på at kaste dig ud i selvklæbende folie. Du må meget gerne efterlade en kommentar, dele indlægget osv. Skulle du have lyst til at dele dine projekter med os skal du være mere end velkommen til at poste på vores facebook side eller maile dit projekt til os. Vi vil meget gerne se hvad i finder på derude.

Udforsk vores afdeling med selvklæbende folie og find et design der passer lige til dig.

6 videoer selvklæbende folier.